Ana içeriğe atla

Avrupa’da iş bulmak için e-posta adresinizi girin!

* indicates required
E-posta adresini gir ve ücretsiz üye ol!

Intuit Mailchimp

Almanya'da İş Arama Portalı Jobbörse







 Merhaba Arkadaşlar,

Bugün Mesleğiniz ne olursa olsun Almanya'da var olan açık pozisyonları görebileceğiniz bir portalı anlatmak istiyorum.

Almanya'nın iş kurumu olan Arbeitsagentura bağlı Job Börse web sayfasını anlatacağım.



Web adresi:

https://jobboerse.arbeitsagentur.de/vamJB/startseite.html?aa=1&m=1&kgr=as&vorschlagsfunktionaktiv=true

Bu linki tıklayınca sayfa Türkçe olarak açılır.  Bu sayfa 7 farklı dilde hizmet veriyor.

Daha önce bana yöneltilen sorularda sadece mühendislerin iş bulabileceğini yönünde bir kanı oluşmuş.

İster mühendis olun ister lise mezunu her hangi bir işte tecrübeniz var ise ve Almanyaya gelmek istiyorsanız burda var olan açık işlere bakarak şansınızı deneyebilirsiniz.

Almanya'da sadece mühendis değil, aşçı, garson, her türlü meslek yüksek okulu mezunu, elektrikçi, tamirci, kalebodurcu, inşaat işçisi aranıyor. 

Bu sistemden kendiniz bakabilirsiniz veya yabancı dili iyi olan bir kişiden destek olarak baktırabilirsiniz.

Almanya'nın meslek grupları ve mavi yaka ilanları Türkiyedeki İşkur'lada paylaşılıyor. Oraya kayıt yaptırıp kullanıcı adı ve şifrenizle girerek yurt dışında açık olan işlere bakabilirsiniz.

Gelelim Job Börsenin nasıl kullanılıcağına.

Önce kaydolmanız gerekiyor. Ana sayfa türkçe olsa bile iç sayfalar malesef hala Almsnca. Kullandığınız program internet explorer veya chrome ise web storedan google translatei indirerek komple sayfaları anında Türkçe veya İngilizceye çevirerek Job Börseyi kullanabilirsiniz.



Sağ köşede Şimdi Kaydet linkini tıklayarak kayıt yaptırın. 1-2 ay içinde ev adresinize Almanyadan pin kodu gönderiliyor.

Bu kod ile Job Börseye giriş yapabilir, iş arayabilir, açık olan işlere direk başvurabilirsiniz.



Sistemin güzelliği sistem üzerinden şirketlerin İnsan Kaynakları yöneticilerine direk ulaşabiliyorsunuz. İsim ve telefon numaraları yer alıyor. 

Ayrıca giriş yaptıktan sonra kişisel bilgiler ve hesabım kısımlarına tüm bilgilerinizi girin. Özgeçmişinizi, diplomalarınızı, referans mektuplarınızı, sertifikalarınızı , bunların Almanca çevirilerini yükleyin. Fotoğrafınızı ekleyin.





Aşağıda görünen yetkinlik-skill bölümüne edindiğiniz tecrübe ve eğitimlerinize göre yetkinliklerinizi girin. Almanca olduğu için zorlanabilirsiniz. Google ile komple sayfayı çevirirseniz Türkçe karşılıklarını bulabilirsiniz.





Sisteme bu bilgileri bir kere kaydettikten sonra şirketler sizi arayıp bulabilir, iş teklifi gönderebilir ve sizinle iletişime geçebilir.  Bunun için Almanya'da yaşamanıza gerek yok. Türkiyedende Almanya iş sistemine kaydolup iş arayabilir ve başvuru yapabilirsiniz.

Sorulariniz olursa comment kismindan yazabilirsiniz.

Kolay gelsin.



Yorumlar

Popüler Yayınlar

Almanya'da nasıl iş bulurum? Almanya iş ve kariyer sayfaları

Almanya'da iş arayabileceğiniz iş ve kariyer portalları https://www.indeed.jobs/ https://www.xing.com/jobs/ www.stepstone.de/ https://con.arbeitsagentur.de ‎ https://www.e-experts.de/ Mühendislik pozisyonlarını arayabileceğiniz iş portalları https://jobs.ingenieur.de/ https://www.get-in-engineering.de/jobsuche https://jobs.ingenieur.de/ https://www.engineeringpeople.com/ Bodensee Bölgesinde ( Güney batı Almanya) iş arayabileceğiniz kariyer portalları www.bodensee-jobanzeiger.de/‎ https://jobsambodensee.de/ https://de.indeed.com/Jobs-in-Bodenseekreis https://jobs-im-suedwesten.de/in-bodenseekreis https://suedkurier.stellenanzeigen.de/          https://www.jobzentrale-bodenseekreis.de/ www.jobzentrale-ravensburg.de Here is a list of popular job search websites that you can use to look for job opportunities in Germany: 1. Indeed Germany ( www.indeed.de ) 2. XING Stellenmarkt ( www.xing.com/jobs ) 3. StepStone ( www.stepstone.de ) 4. Monster Deutschland ( www.monster.de ) 5. LinkedIn.

İngilizce Ön Yazı Örneği (Cover letter-Motivation Letter)

  Yurt dışında iş başvurularınızda kullanabileceğiniz ingilizce bir ön yazı (cover letter- motivation letter)örneği Almanya ve pek çok Avrupa ülkesi için ön yazıya resminizi de eklemeniz gerekiyor. Bütün başvurularda ön yazı yazmalısınız, özellikle Almsnya'ya başvuru yapıyorsanız. Yoksa başvurunuzu dikkate almıyorlar. Almanya'da ön yazı çok önemli. Kaynak: James Innes Cover Letter Boook